Videzi sveta

Platnica Videzi svetaKončno je izšla dolgo pričakovana knjiga Videzi sveta, ki vsebuje štiri dramska besedila za mladinska gledališča, ki jih je Gledeja ustvarila v prvih petih letih svojega delovanja. Gre za trilogijo o Šipkovih, ki ji je dodan še četrti del Videzi sveta. Zadnje besedilo je nastalo kot skupinska kreacija avtorjev Ane Porenta, Sare Samsa, Anžeta Stariča in Urše Zalar v sezoni 2005/2006 in še ni bilo uprizorjeno.

Sicer pa zbirka vsebuje besedilo Virtualnisvet.com Ane Porenta in Gregorja Grešaka, Prjatlce in Aut! Gregorja Grešaka ter že omenjeno besedilo Videzi sveta štirih avtorjev.

Uvod in poglavje Izvidnik s predlogi za delo z mladinskimi skupinami je napisala Ana Porenta, ki je knjigo tudi uredila. Poglavje Oglednik o Gledeji in njenih članih je delo Sare Samsa. Knjiga vsebuje tudi kratek seznam literature, ki je priporočljiva za vse, ki se ukvarjajo z ljubiteljskim gledališčem za mlade.

Prvi naslov iz zbirke Gledeja je izšel v sozaložbi Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti in KUDa Primož Trubar Velike Lašče, sofinanciral pa ga je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

Morda ti bo všeč tudi...