Vokalna skupina Mavrica

Vokalna skupina Mavrica smo sedem članska ženska pevska skupina, ki je doma v Dobrepolju. Delo skupine, ki jo umetniško vodi Vesna Fabjan, je povezano z gojenjem večglasij v slovenski narodni pesmi, z veseljem pa se lotimo tudi tuje glasbene literature ter petja priredb filmske in zabavne glasbe.

Vokalna skupina Mavrica

Poleg sodelovanja pri vseh kulturnih prireditvah v domačem kraju, enkrat letno pripravimo samostojni, tematsko zasnovan koncert, v decembrskem času pa (doma in v bližnji okolici) izvedemo več božičnih koncertov.

Zadnja leta delovanja se kot skupina usmerjamo v nastope izven meja Slovenije. Pevke smo gostovale na dnevih adventnega petja na Dunaju, bile na pevskem tekomovanju v Veroni, kjer smo za svoj nastop prejele srebrno priznanje, se udeležile prireditev pri zamejskih Slovencih v Italiji, v 2006 pa s samostojnim koncertom gostovale na otoku Pagu.

Oktobra 2006 smo praznovale 10 letnico delovanja. Za jubilej smo v Jakličevem domu na Vidmu pripravile celovečerni koncert.

V letošnjem letu 2007 pa smo se pridružile snovanju glasbene opreme za literarno glasbeni večer projekta PESEM.SI in v živo nastopile s pesnicami in pesniki na vseh štirih prireditvah ob rojstvu tega projekta.

Morda ti bo všeč tudi...