Ana Porenta na pesniškem turnirju

Ana Porenta je nagrado po izboru občinstva prejela z rok Mance KoširV soboto, 22. Aprila 2006, se je v Art Kavarni hotela Piramida v Mariboru odigral Pesniški turnir, ki ga že šesto leto organizira založba Pivec v sodelovanju z MKC Maribor.

12 pesnic in pesnikov, ki bijejo pesniško bitko, je strokovna žirija izbrala med stodesetimi prispelimi pesmimi na anonimni razpis. Mednje je bila izbrana tudi avtorica pesniške zbirke Sem se, pesnica in pisateljica Ana Porenta in si v pesniškem boju s svojo pesmijo Kamni izborila naslov zmagovalca Pesniškega Turnirja 2006 po izboru občinstva.

Bojan MaroševičZa prijeten uvod v pesniški večer je poskrbel dramski igralec Bojan Maroševič in ga je s svojimi igrivimi interpretacijami tudi sicer popestril. Milan DeklevaGost večera je bil pesnik in Prešernov nagrajenec Milan Dekleva, ki nas ni zgolj počastil s prebiranjem svojih pesmi, ampak je v pogovoru z voditeljico Zoro A. Jurič nanizal veliko zanimivih in modrih misli ter nam celo zaigral na klavir. Seveda pa ni bil edini, ki je dogodek obarval z glasbo, saj so bili gostje večera skupina Katalena.
KatalenaPo zvoku klarinetne fanfare, so se s svojimi pesmimi predstavili: Veronika DINTINJANA, Aljoša HARLAMOV, Stanka HRASTELJ, Milojka KOMPREJ, Franci NOVAK, Olga NOVAK, Zoran PEVEC, Ana PORENTA, Senada SMAIĆ, Marica ŠKORJANEC, Karel TURNER in Lučka ZORKO.

Zoran PevecStrokovna žirija, ki so jo sestavljali Nino Flisar, Borut Gombač in Danica Križanič Müller je za viteza Pesnišega turnirja 2006 izbrala pesnika Zorana Pevca s pesmijo V neki točki.

Ana PorentaSvoj glas pa je imelo tudi zbrano občinstvo. Za svojega zmagovalca oziroma zmagovalko je izbralo pesnico Ano Porneta in njeno pesem Kamni.

Z razglasitvijo zmagovalcev je bila prireditev pri koncu, sledilo pa ji je še prijetno druženje.

Pesniški turnir 2006


Morda ti bo všeč tudi...