Pesem.si potuje

Po rojstvu projekta na prvi pomladni dan, smo se pesnice, pesniki ter glasbenice in glasbeniki odpravili na mini turnejo, v Jakličev dom na Vdimu (18. 4. 2007) ter v Knjižnico Grosuplje (19. 4. 2007).

Foto:Tanja Zavašnik

Prvi večer so nastopili: Simon Bergant, Nataša Cvišič, Andrej Debeljak, Darinka Grmek Štrukelj, Alenka Jeraj, Franci Novak, Saška Strnad, Alenka Zabukovec in avtorica projekta Ana Porenta. Poleg svojih pesmi so prebirali tudi pesmi odsotnih avtorjev. Na drugem večeru pa sta se nam kot bralca pridružila Igor Ahačevčič in Tanja Zavašnik. Prvi nastop smo izvedli v novi mansardni dvorani Jakličevega doma, bili smo blizu nebu in zvezdam, kar se je lepo ujemalo z našim siceršnjim početjem – ko smo v samoti, v naravi, v svetlobi temačnih noči, ko poglobljeno doživljamo zunanji svet v svoji notranjosti, nastajajo naše pesmi. Na prireditvah pa jih želimo deliti s poslušalci in jih s pomočjo glasbe ponesti v njihove notranje svetove. Tudi tokrat nam je uspelo. Vokalna skupina Mavrica je s svojim repertoarjem spet navdušila, Pavla Lušin s kitaro in Simon Bergant z orglicami sta odlično podpirala občutenja prebranih pesmi. Tudi posnetki skupine Sto prašičkov poje so pripomogli k poglobljenemu doživljanju avtorske poezije. Tokrat smo imeli veliko sreče z ozvočenjem, saj se nam je pridružil Robi Glač, ki je oba večera profesionalno izpeljal vso tehnično podporo. Pozdravil nas je tudi g. Janez Pavlin, župan občine Dobrepolje. Obe prireditvi je spremljala ga. Roža Kek, direktorica Knjižnice Grosuplje in s svojo ekipo dokazala, da je poezija zanimiva tudi za sodobne bralce. Sprejem številnega občinstva je bil božajoč in dobrodejen.

Pesem.si v knjižnici Grosuplje

Hvala vsem, ki ste se družili z nami in nam dali vedeti, da poezija ni le črka na papirju, ampak živa beseda, ki se pretaka skozi vaša in naša življenja.

Morda ti bo všeč tudi...