Projekt Knjiga Velikanka

V Soboto, 20. Septembra 2008, se je na Trubarjevi domačiji na Rašici ob 15. uri začel sklepni del letošnjega projekta Knjiga Velikanka, ki smo ga v čast 500. obletnice rojstva Primoža Trubarja poimenovali z Abecedarij današnjih dni.

Vse strani od A do Ž, ki jih je do sobote nastalo kar 54, je ustvarilo preko 650 posameznikov s 60 mentorji, so prišle skupaj z vseh vetrov Slovenije prav na dan otvoritve in v okviru Dnevov Evropske kulturne dediščine.

Prireditev si je v živo ogledalo 180 ustvarjalcev Knjige Velikanke vseh generacij od vrtca do tretje univerze, z vseh koncev Slovenije.

Trenutno si lahko ogledate video, ki smo ga projicirali tudi na prireditvi in je nastal iz fotografij o nastajanju Knjige Velikanke, ki ste nam jih poslali ustvarjalci.

V pripravi je obširnejši članek o prireditvi in galerija fotografij.

Knjiga Velikanka – Abecedarij današnjih dni bo kmalu prenešena v elektronsko obliko, nato jo bomo zvezali in bo na ogled v čitalnici na Trubarjevi domačiji na Rašici. Soustvarjalci bomo ostali med seboj povezani, saj bomo poleg strani na splet prenesli tudi fotografije z nastajanja ter vaše zapise, vtise ter medijske odzive na knjigo velikanko.
Čestitke vsem sodelujočim za čudovit projekt, nastopajočim pa še enkrat hvala za barvito spremljanje ogleda ustvarjenih strani za knjigo velikanko, Abecedarij današnjih dni!

Morda ti bo všeč tudi...