Zavod za razvijanje ustvarjalnosti

Zavod za razvijanje ustvarjalnosti je neprofitna in nevladna organizacija, ki se ukvarja z razvijanjem ustvarjalnosti in deluje od leta 2003.

S svojimi dejavnostmi želi spodbujati in razvijati ustvarjalne potenciale oseb različnih starosti na kulturnem, umetniškem, znanstvenem, tehničnem in drugih področjih.

Zavod dejavno podpira ustvarjanje in poustvarjanje posameznikov in skupin s tem, da vodi in organizira srečanja, predavanja, izobraževanja, delavnice, prireditve, akcije, festivale ustvarjalnosti in druge oblike, namenjene razvijanju ustvarjalnosti udeležencev ter dograjevanju in preizkušanju različnih teorij ustvarjalnosti.

Že delujoča področja: založništvo, Šola za ustvarjalno starševstvo, raznovrstne ustvarjalne delavnice za otroke in mladostnike, gledališka skupina Gledeja, festival Dan sonca, spletni portal Pesem.si, Vadba za prebujanje ustvarjalnih energij, fotografske razstave, videokreacije, literarno – glasbeni večeri in predstavitve knjig.
Z namenom financiranja zgoraj navedenih dejavnosti, ZRU opravlja tudi sledeče storitve: programiranje in oblikovanje spletnih strani, računalniški prelom in oblikovanje besedil, grafično oblikovanje (logotipi, celostne podobe), posredovanje pri prodaji knjig na terenu.

Morda ti bo všeč tudi...